MTV Headbangers Ball Tour 2022: Vasárnap a thrash-vihar Budapestet is eléri

Headbangers Ball – egy műsor, amit minden, keményebb zenét szerető ember ismer, kortól függetlenül. Legendás és felejthetetlen pillanatok kapcsolódnak hozzá. A show kultikussá vált, és a nosztalgia jegyében most újra életre kel – igaz, egy kicsit másképp.

Vasárnap Budapestet is eléri a Headbangers Ball tíz állomásos turnéja. „Triple Thrash Treat” – ismerősen cseng? Ha nem tudod teljesen felidézni a pontos jelentését, akkor kicsit segítünk: ez volt az egyik legnépszerűbb eleme a shownak, amikor is egymás után három keményebb kombót mutattak be. Ezt szimbolizálja a turnén fellépő Vio-Lence, Whiplash és Artillery tripla thrash csemegéje, a brit Xentrix pedig a ráadás.

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy bekerültünk a legendás thrash bandák közé, és alig várjuk, hogy visszatérjünk Európába és játsszunk a koncerteken, különösen a Covid után” – nyilatkozta a Xentrix gitárosa, Kristian Havard. „Ez a turné lesz a tökéletes módja annak, hogy lezárjuk a 2022-es évet és remélhetőleg búcsút intsünk az elmúlt két év korlátozásainak. Azt javaslom, hogy már most kezdjétek bemelegíteni a nyakizmaitokat, mert ezek a koncertek brutálisak lesznek!” – zárta gondolatait.

A Xentrix (1989-ben adták ki első albumukat, amely a “Shattered Existence” címet viselte) tagjai új „vizekre” is eveznek a turnénak köszönhetően, ha lehet így fogalmazni, ugyanis hosszú karrierjük során először lépnek fel Dániában (Svédország is az „új vizek” alá lett volna sorolva, azonban mindhárom svéd koncert törlésre került). Több szünet után 2019-ben ismét összeállt a brit együttes, azóta pedig két lemezt is kiadtak: a legutóbbi alig két héttel ezelőtt jött ki, amely a „Seven Words” nevet viseli.

Jegyek és további információk ide kattintva elérhetők.

Posted by

"I associate heavy metal with fantasy because of the tremendous power that the music delivers." - Christopher Lee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.