December 12.-én Budapestet is eléri az Amorphis és az Eluveitie co-headliner turnéja

Az élő koncertek végre újra életet lehelnek a színpadokra – így eljött az idő arra, hogy a legendás finn dark metal banda, az Amorphis és a svájci folk metal csapat, az Eluveitie is útnak induljon, tegye ezt ráadásul összefogva, ennek köszönhetően pedig most, 2022 végén co-headline turnéval örvendeztetik meg a rajongókat, akiket a Dark Tranquillity és a Nailed to Obscurity melegít be. A turné a budapesti Barba Negra Red színpadára december 12.-én érkezik.

Az Amorphis idén, február 22.-én jelentette meg legújabb és egyben tizennegyedik stúdióalbumát, a “Halot“-t, amivel egyben harmincéves fennállásukat is ünnepelték. A Covid-19 nem csak a turnéjukra, hanem majdhogynem a lemez megjelenésére is rányomta a bélyegét, számos nehézséggel kellett szembenézniük a munkálatok alatt. Azonban a kemény munka és kitartás meghozta gyümölcsét, ugyanis az új korong hatalmas lelkesedést váltott ki a rajongókból és a kritikusokból egyaránt, Finnországban egyből az eladási lista élén landolt, illetve több ország top tizes összeállításába is bekerült.

Az Eluveitie sem pihent az utóbbi időben, új dallal, az “Aidus“-al és a hozzá tartozó hivatalos videóklippel július 2.-án jelentkeztek, három nappal később pedig bejelentették, hogy Michalina Malisz elhagyta az együttest, az általa hagyott űrt pedig Annie Riediger hivatott pótolni. Legújabb daluk, az “Exile Of The Gods” októberben jelent meg.

Jegyek még kaphatóak elővételben 11.999 forintos áron, a helyszínen és a koncert napján pedig 14.999 forintért lehet majd tikettet váltani.

Hivatalos menetrend:

17:30 – Kapunyitás
18:10 – Nailed to Obscurity
19:00 – Dark Tranquillity
20:10 – Eluveitie
21:50 – Amorphis

Posted by

"I associate heavy metal with fantasy because of the tremendous power that the music delivers." - Christopher Lee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.