Az Amaranthe és a Beyond the Black közös turnéja vasárnap érkezik Budapestre

Vasárnap végre eléri Budapestet is az Amaranthe és a Beyond the Black co-headliner turnéja. Az előzenekarok nem kisebb nevek lesznek, mint a Butcher Babies és az Ad Infinitum. A koncertnek az új Barba Negra Red Stage (1211 Budapest, Szállító u. 3.) ad majd otthont.

Budapest igazából az egyik kedvenc városom” – nyilatkozta nekünk még 2017-ben Elize Ryd. „Életemben először a Kamelottal voltam itt, akkor a Sziget Fesztiválon léptünk fel. Amikor átjöttünk a hídon a turnébusszal, akkor le voltam nyűgözve. Nem számítottam arra, hogy ennyire szép ez a város. Budapestnek különleges az architektúrája, minden nagyon egzotikus és gyönyörű, legfőképpen ott, ahol a híd átível a folyón. Ha megtehetném, akkor csak állnék a hídon és nézném a házakat. Utána pedig elmennék egy sport bárba, majd vásárolni. Soha nincs ilyenekre időm. Talán eljövök egyszer majd ide vakációzni és akkor lesz lehetőségem felfedezni.”

Érdekesség, hogy Elize szereti a magyar ételeket, legfőképpen a leveseket – a Barba Negra személyzetére és szakácsaira pedig külön kitért, hogy mennyire finom ételeket készítenek – az egyik nagy kedvence pedig a paradicsomleves.

A Beyond the Black énekesnőjével, Jennifer Habennel a negyedik albumuk, a „Hørizøns” megjelenése előtt beszélgettünk – ekkoriban jelent meg a duettje, a „Wounded Healer”, amelyben Elize Ryd volt a partnere. „Az ötlet akkor jött fel, amikor négy koncertünk volt az Amaranthe-al Finnországban” – árulta el nekünk Jennifer 2020-ban. „Szerettünk volna egy közös turnét csinálni, de először egymást is meg szerettük volna ismerni, mivel nagyon fontos az, hogy az együttesek kedveljék egymást, ha közös turnéra indulnak, főleg akkor, ha co-headliner turnéról van szó, szóval jó volt látni, hogy mind nagyon kedves emberek, és mi is azok vagyunk – de erről nekik is meg kellett bizonyosodniuk. (nevet) Nagyon jó volt a közös munka Elize-el, nagyon vicces és kissé kaotikus, és ezt nagyon kedvelem benne, mert én is ilyen vagyok. (nevet)”

Jegyek még kaphatók elővételben 8999 forintért, illetve a helyszínen is be lehet majd szerezni tikettet 9999 forintért. További információk az esemény oldalán érhetőek el.

Posted by

"I associate heavy metal with fantasy because of the tremendous power that the music delivers." - Christopher Lee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.