Már csak pár nap és visszatér Budapestre a Five Finger Death Punch

Repül az idő! A Five Finger Death Punch két évvel ezelőtt járt először Magyarországon és egyből teltházas koncertet adtak. A magyar közönség eléggé meggyőző lehetett, ugyanis idén, egész pontosan július 5.-én visszatérnek a Budapest Arénába.

Az együttes a legnépszerűbb metálegyüttesek közé tartozik a világon, az eladások és a letöltések szmát tekintve egyedül a Metallica előzi meg. Az együttest a magyar származású Báthory Zoltán alapította, aki azóta is a zenekar dalszerzője és ritmusgitárosa. Érdekesség, hogy Zoltán érdeklődése nem csak a zenére terjed ki: egy ideig az űriparban is dolgozott, a Pentagon fegyveres harcászati szakértővé avatta, több küzdősportban is fekete övet szerzett valamint van egy ju-jitsu felszereléseket gyártó cége is.

Egy korábbi interjúban az “amerikai álom” előtti, a vasfüggöny mögött zajló életéről is kérdezték. “Magyarország egy szocialista, kommunista ország volt” – nyilatkozta. “Csak egyetlen tv csatorna volt, ahol a sugárzás délben kezdődött, és éjfélkor ért véget. Hétfőn egyáltalán nem volt műsor, és rock valamint metal zenével se foglalkoztak. Gyerekként verekedtünk egymással, mert mást nem tudtunk csinálni. Az egyetlen dolog, amit Magyarország adott nekem, az oktatás volt. Tudtam, hogy ha ki akarok szabadulni, akkor gyorsabbnak, erősebbnek és tanultabbnak kell lennem a többieknél. Több száz könyvet olvastam el. Ha nem így tettem volna, akkor csak egy fogaskerék lettem volna a gépezetben.

Az eredeti tervek szerint a 5FDP előzenekara az ismert nu-metál banda, a Hollywood Undead lett volna, azonban vártalan logisztikai problémák merültek fel, helyettük a svéd Solence melegíti be a közönséget.

Jegyekért kattints az alábbi képre:

Posted by

"I associate heavy metal with fantasy because of the tremendous power that the music delivers." - Christopher Lee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.